skip to Main Content

Ulang Tahun Kelahiran Yang Ke..

Masa kita kecil, ulang tahun kelahiran barangkali adalah antara tarikh yang ditunggu-tunggu. Kita rasa ianya adalah tarikh istimewa. Barangkali ketika tarikh itulah kita boleh meminta hadiah atau meminta apa sahaja dari ibu bapa tanpa di marah. Tapi bila usia dah…

Read More

BERTENANG

Sejak dua tiga hari ni saya mula menulis di blog ini, fikiran rasa lebih tenang, hati tidak lagi begitu kusut. Ya, memang dari dulu lagi, dari zaman 20an saya suka menulis di blog. Kalau sekarang ni trendingnya menulis di FB,…

Read More

Ketakutan

Saya bukanlah percaya sangat dengan mimpi, tapi kadang2 mimpi tu menunjukkan perasaan kita. Jadi saya google apakah maknanya mimpi ditinggalkan ex. Salah satu tafsiran mimpi itu berkait dengan perasaan saya. Katanya mungkin semasa hubungan masa lalu ianya berakhir dengan kesakitan…

Read More

Tak Rasa Dihormati

Yalah, kalau semasa menjadi isteri pun kita tidak dihormati, apatah lagi bila dah bercerai. Memang jangan harap lah kan. Saya mesej untuk bertanya jika saya boleh mengambil anak selama seminggu semasa cuti sekolah raya cina. Saya mesej pada hari Ahad…

Read More

Haid yang pertama

Sis counting ya sis. Hahaha yalah, sebab sis tak keluar berjalan okay sepanjang tempoh iddah ni. Sis tengok je x sis bawa anak2 gi jenjalan ke sana sini dengan satu perasaan, ohhh boleh rupanya gi bercuti lama2 tanpa bawa laptop…

Read More

Menghargai Orang Yang Kita Cintai

Hari ini saya berjaya memaksa diri melakukan senaman. Ya, memaksa sebab hari ini hampir sahaja otak mencari alasan mengapa tidak mahu bersenam. Tapi tidak, saya memaksa diri dan hasilnya steps hari ini juga mencapai target. Bagaimanapun makanan hari ini sangatlah…

Read More