skip to Main Content

Resepi Ikan Panggang Limau

Resepi asal guna salmon dan lemon, tapi saya guna apa yang ada 😄 Dua tiga minggu ni salmon mahal, takde offer.  Paling murah RM29.99 sedangkan tahun lepas kalau time offer sampai RM24.99 sahaja. Bahan-bahannya: Ikan Limau Black pepper coarse Brokoli…

Read More

Rolled Oat vs Instant Oat

Ada yang tanya adakah saya guna quaker oat kaler biru ke kaler merah? Dua-dua pun bukan.. Oat kaler biru dan merah tu jenis instant oat. Saya gunakan rolled oat macam dalam gambar ni. Ini brand pristine. Selalunya saya gunakan yang…

Read More

Recipe Oat Omelette

Bahan-bahan: Rolled oat 2 putih telur dan 1 kuning telur Tomato Pepper Cara penyediaan: Rendam rolled oat dengan air panas sehingga kembang. Toskan. Campurkan semua bahan. Masak atas kuali pan. Bila dah siap bolehlah dimakan. Saya suka taburkan garlic powder…

Read More

Tandem Breastfeeding

Saya stopkan bf Azmina waktu mengandung 4-5 bulan kerana tak tahan sakitnya dengan janji bila baby dah keluar kita sambung semula. Selepas bersalin saya cuba tawarkan kepada Azmina semula, tetapi dia enggan. Susu untuk baby katanya... Berkali-kali dengan pelbagai cara…

Read More