skip to Main Content

Pendaftaran Kelas Cepat Membaca

Pendaftaran kelas membaca dibuka untuk 12 pelajar sahaja. Boleh berusia dari 4 tahun dan ke atas. Asalkan belum boleh membaca atau membaca merangkak-rangkak tidak lancar, boleh daftar. Kelas diadakan 3 kali seminggu iaitu pada hari Ahad, Selasa dan Khamis. Tempoh…

Read More

Pak Hasan Dan Babi

Seronok kami menyanyi lagu Pak Hasan ada ladang dalam kereta menuju ke majlis perkahwinan. Mula-mula tukar kepada "na ni nu ne no" sebab nak buat bunyi kuda. "Neh neh". Kemudian Afiah kata Pak Hasan ada pig. Mommy pun dengan yakinnya…

Read More

Ladang Pak Hasan

Sesi membaca lantang hari ini disertai oleh Isyraq dan Mommy sahaja. Kakak dan Angah ikut Abah pergi tengok perarakan Merdeka. Tahun ini Pasir Gudang menjadi tuan rumah untuk sambutan kemerdekaan peringkat Negeri Johor. Perarakan pagi ini dibuat di Kompleks Pusat…

Read More

Read Aloud – Allah’s Creation

https://www.facebook.com/cikguazleen79/posts/10212172016668209 Susah sangat nak suruh mandi, maka mommy pun buat satu sesi membaca lantang sebagai ganjaran sebelum mandi. Lepas mandi nanti, Angah dah susun satu lagi buku untuk sesi membaca lantang. Nor Azleen Abd Rahim #cikgumommy berlatih membaca lantang P.s.:…

Read More

Pantun Melayu

Burung kenek-kenek terbang cucur atap, Pesan datuk nenek rajin-rajin baca kitab. Burung kenek-kenek terbang atas pagar, Pesan datuk nenek rajin-rajinlah belajar. Burung kenek-kenek hinggap tepi pandan, Pesan datuk nenek rajin-rajin jaga badan. Burung kenek-kenek hinggap tepi telaga, Pesan datuk nenek…

Read More

Read Aloud Session

Kami baru selesai buat sesi membaca lantang. Mommy baca, anak-anak dengar. Pilihan buku hari ini adalah Hide and Seek dari siri Little Reader Level Very Easy. Angah dan Afiah seronok sangat dapat dengar mommy baca. Angah sebenarnya tak faham sangat…

Read More

Tikar Terlipat

Dari dalam tandas, boleh dengar suara Angah menangis meraung-raung. Tapi bukan jenis tangisan sakit, lebih kepada tangisan minta perhatian. Namun, masih rasa tak syok nak mandi dan menyelesaikan hajat. Maka, mommy pun keluar ke depan dan menggunakan nada suara yang…

Read More