Apa Yang Boleh Ibu Ajar Anak Homeschool Sambil Memandu Kereta?

Ramai ibu rasa susah nak ajar anak.

Anak rejek, anak tak nak belajar, sekejap jer dan macam- macam hal lagi yang berlaku.

Jom saya share bagaimana saya masukkan elemen belajar dalam kehidupan seharian kami sehingga anak tak perasan pun yang dia sedang belajar.

Kali ni sambil drive dalam kereta dengan 3 anak – huhu pertama kali dengan 3 anak.

Jom tengok..

Nor Azleen Abd Rahim
Professional Mommy

Kelas Membaca BAK#2: Ice Breaking Session

Ice-breaking malam ni..

Anak-anak, baru kelas pertama dah ada yang buat tak nampak mak dia datang ambil ya..

Dah ada yang geleng kepala tak mahu balik sampai cikgu terpaksa halau 😂

Ada yang nangis tak mahu datang, bila dah habis 30 minit, tanya bila nak datang lagi..

Esok datang lagi ya anak-anak..

4 kali seminggu jumpa Cikgu Leen comel selama 30 minit..

Ada yang tanya, cikgu esok kita buat apa?

Hahaha.. rahsialah.. esok kita cerita esok lah..

Tak surprise lah kalau cerita malam ni..

Ya tak?

Nor Azleen Abd Rahim
Professional Mommy

Phonemic Awareness #1: Ice Breaking Session

Kelas pertama malam ni..

Angah pun join sama – murid paling muda 😄 2 tahun 8 bulan ya

Dah anak2 yang lain marah bila Afiah dan Azmina panggil mommy..

Cikgu lah, bukan mommy 😂

Rabu kita jumpa lagi ya anak-anak..

Hari ni buat ice breaking jer.. tunggu Rabu nanti 😍

Nor Azleen Abd Rahim
Professional Mommy

TB MBFC4

Hai lahh.. pagi2 ni naik pulak gambar masa mbfc tahun lepas..

Petang nanti kita start jalan ok.. kalau cuaca ok bukit lelayang, cuaca tak ok terpaksalah cari threadmill jer..

Bersediakah Isyraq ditinggalkan? 😂

Pagi ni ada bengkel fonik untuk ibu bapa anak2 batch April 2017.

Kelas #bacalahanakku #2 dan kelas #phonemicawareness #1.

Semoga berjalan lancar. Nanti saya share video.

Nor Azleen Abd Rahim
Professional Mommy