TB: Anak Pemulihan 9 Tahun Cepat Membaca Dalam 3 Bulan

Murid ni diajar membaca dengan kaedah fonik #bacalahanakku

Perhatikan betul-betul dia menyebut perkataan yang berakhir dengan /k/ atau /n/ atau mana-mana suku kata tertutup berbeza sedikit.

Dah lepas 12 konstruk linus. 3 bulan sahaja.

Masih perlu dibimbing tetapi minimal.

Nor Azleen binti Abd Rahim
Professional Mommy

Kelas Membaca BAK#2: Ice Breaking Session

Ice-breaking malam ni..

Anak-anak, baru kelas pertama dah ada yang buat tak nampak mak dia datang ambil ya..

Dah ada yang geleng kepala tak mahu balik sampai cikgu terpaksa halau 😂

Ada yang nangis tak mahu datang, bila dah habis 30 minit, tanya bila nak datang lagi..

Esok datang lagi ya anak-anak..

4 kali seminggu jumpa Cikgu Leen comel selama 30 minit..

Ada yang tanya, cikgu esok kita buat apa?

Hahaha.. rahsialah.. esok kita cerita esok lah..

Tak surprise lah kalau cerita malam ni..

Ya tak?

Nor Azleen Abd Rahim
Professional Mommy

Phonemic Awareness #1: Ice Breaking Session

Kelas pertama malam ni..

Angah pun join sama – murid paling muda 😄 2 tahun 8 bulan ya

Dah anak2 yang lain marah bila Afiah dan Azmina panggil mommy..

Cikgu lah, bukan mommy 😂

Rabu kita jumpa lagi ya anak-anak..

Hari ni buat ice breaking jer.. tunggu Rabu nanti 😍

Nor Azleen Abd Rahim
Professional Mommy