Asyik Cerita Anak Dia Je!

Aku dah tak sanggup nak marah!

Salah sorang pelanggan tetap kami namanya Noni. Dulu dia selalu kena perli dengan kawan-kawan.

Nak dijadikan cerita, Noni ni jenis kepala angin. Apa-apa yang orang cakap atau cadangkan, mesti dia tak setuju.

Bagi Noni, hanya pendapat dia saja yang betul. Kawan-kawan dia pun dah naik muak nak bagi nasihat.

Paling menyampah kalau cerita pasal anak, manjang je nak cerita hal anak Noni.

Bukan apa, bukan dia sorang je ada anak. Lagipun dah tentulah semua anak-anak ni ada perangai masing-masing.

Kawan-kawan Noni kata macam tu sebab:

  1. Anak Noni tak boleh nak duduk fokus belajar lama-lama.
  2. Pulak tu asyik nak main je, lompat sana lompat sini.
  3. Dah ajarkan ABC banyak kali pun, masih lagi tak kenal-kenal huruf.
  4. Asal Noni bukak buku je nangis macam kena pukul.

Sampai satu masa, salah sorang kawan Noni ni dah tak tahan lagi. Dia terus bagitau Noni apa yang dah lama dia pendam.

Kawan Noni bagitau ada satu kelas terbaik untuk ajarkan cara mengajar anak membaca. Dia tak sanggup dah nak dengar Noni komplen pasal anak dia.

Kelas Online Intensif Fonik Whiztots antara kelas yang menawarkan servis terbaik untuk belajar membaca. Selain dari tu, banyak juga manfaat lain yang boleh dapat.

  1. Anak sanggup belajar lebih lama dan lebih kerap, siap merayu-rayu minta mak bacakan buku.
  2. Anak tak perlu nak kenal atau hafal ABC dulu, tak perlu nak buat latih tubi sampai berejam-rejam sehari.
  3. Anak cepat je boleh membaca dengan lancar

Noni pun dah ada kesedaran dan dia dah termakan nasihat kawannya tu.

Punya la degil si Noni ni sampai benda bagus pun dia tak nampak.

Ramai bagitau Kelas Online Intensif Fonik Whiztots ni kelas yang terbaik di alam maya ni.

Berpatutan dengan yuran dan kualiti yang peserta akan dapat. Tak rugi kalau join kelas ni.

Rata-rata akan bagi feedback yang luar biasa.

Bagus juga Noni dapat kesedaran masa Kelas Online Intensif Fonik Whiztots ni tengah adakan promosi. Boleh la Noni ajak sekali kawan-kawannya join kelas ini.

  1. PERCUMA sesi konsultansi bersama founder Whiztots, Cikgu Azleen selama 1 jam. Beliau akan asses pencapaian anak dan bantu tunjukkan cara paling cepat dan mudah nak ajar ikut kesesuaian dan mood anak. Sesi ni bernilai RM250 dan PERCUMA untuk 5 orang pertama yang join Kelas Online ni.
  2. Membership PERCUMA untuk Grup Rahsia Fonik360 kat FB. Dalam grup ini ada lebih 40 video contoh cara mengajar dan juga permainan yang boleh guna semasa nak ajar anak. Ianya bernilai RM180.
  3. PERCUMA 4 sesi Kelas Online WhiztotsZoom untuk anak berusia 5 tahun ke atas. Ianya bernilai RM100.

Disebabkan terlalu ramai yang nak belajar cara mengajar anak membaca, dinasihatkan untuk daftar tempat sekarang.

Cara lain ialah hanya klik link ini: ezy.la/intensifbak

Jangan biar kawan megeluh hanya disebabkan tak tahu cara nak ajar anak membaca macam yang ditunjukkan dalam Kelas Online Intensif Fonik Whiztots.

P.S.: Kelas ini untuk parents dan cikgu yang nak mengajar anak membaca sendiri tau, kalau nak Whiztots ajarkan anak kalian, terus whatsapp 0173329298.

Kelas Online Intensif Kaedah Mengajar Fonik Bacalah Anakku Batch #1

Kenapa kau buat aku macam ni?

Dua bulan lepas, Mariam datang rumah kawannya. Tapi dia tak sangka kawannya sanggup buat macam tu. Memang dia terkedu bila dapat tau.

Mariam ada bagitau yang dia betul-betul rasa kecewa. Mariam kecewa sebab selama ni kawannya simpan rahsia.

Tak sangka betul sampai macam tu sekali perangai kawan Mariam.

Sebenarnya kawan Mariam ni peserta Kelas Online Intensif Fonik Whiztots tapi tak sangka kawannya berahsia.

Lepas bocor rahsia, kawan Mariam cerita:

  1. Anak sanggup belajar lebih lama dan lebih kerap, siap merayu-rayu minta mak bacakan buku.
  2. Anak tak perlu nak kenal atau hafal ABC dulu, tak perlu nak buat latih tubi sampai berejam-rejam sehari.
  3. Anak cepat je boleh membaca dengan lancar

Terjawab segala rahsia kawan Mariam. Patutlah anak dia yang 4 tahun tu pun boleh je membaca. Rupa-rupanya dia join Kelas Online Intensif Fonik Whiztots.

Kawan Mariam bukan taknak kongsi rahsia tapi takut Mariam sendiri yang terasa hati.

Anak Mariam memang ada masalah belajar yang agak teruk. Boleh dikatakan anak Mariam tu:

  1. Tak boleh nak duduk fokus belajar lama-lama.
  2. Asyik nak main je, lompat sana lompat sini.
  3. Dah ajarkan ABC banyak kali pun, masih lagi tak kenal-kenal huruf.
  4. Bukak buku je nangis macam kena pukul.

Ini la punca kenapa kawan Mariam tak kongsi rahsia. Taknak hati kawannya tu terasa.

Memang anak kawan Mariam tu makin lama makin pandai. Ingatkan ada makan vitamin tapi rupanya cuma konsisten ajar anak cara yang ditunjukkan dalam Kelas Online Intensif Fonik Whiztots je.

Mariam rasa dah tiba masa dia kena rajinkan diri untuk ajarkan anak dia setiap hari. Dia nak juga dipuji pandai ajar anak.

Memang susah nak ajar anak membaca lancar kalau tak tahu cara yang betul. Tapi semua tak akan jadi kalau tak join Kelas Online Intensif Fonik Whiztots.

Mujur la sekarang Kelas Online Intensif Fonik Whiztots tengah adakan tawaran untuk ibu bapa dan cikgu yang nak belajar cara mengajar membaca:

  1. PERCUMA sesi konsultansi bersama founder Whiztots, Cikgu Azleen selama 1 jam. Beliau akan asses pencapaian anak dan bantu tunjukkan cara paling cepat dan mudah nak ajar ikut kesesuaian dan mood anak. Sesi ni bernilai RM250 dan PERCUMA untuk 5 orang pertama yang join Kelas Online ni.
  2. Membership PERCUMA untuk Grup Rahsia Fonik360 kat FB. Dalam grup ini ada lebih 40 video contoh cara mengajar dan juga permainan yang boleh guna semasa nak ajar anak. Ianya bernilai RM180.
  3. PERCUMA 4 sesi Kelas Online WhiztotsZoom untuk anak berusia 5 tahun ke atas. Ianya bernilai RM100.

Bukan biasa-biasa tawaran yang Whiztots ni buat. Yuran lebih berbaloi dari
tempat lain.

Kelas Online Intensif Fonik yang berikutnya akan diadakan pada 6-8 Oktober 2021, jam 8.15 malam melalui Zoom dan grup rahsia FB.

Kalau kerja siang, malampun boleh join. Kelas pula dipecahkan kepada 3 hari supaya sambil belajar boleh praktis dan esoknya boleh pula tanya balik kat Cikgu Azleen kalau ianya tak menjadi.

Ada pula rakaman yang boleh tonton ulang-ulang selama 7 hari kalau masih tak faham. Ada lagi grup support kat fb yang kekal selama fb wujud. Boleh tanya lagi kalau masih ada soalan.

Untuk mendaftar Kelas Online Intensif Fonik Whiztots, klik saja ezy.la/intensifbak

P.S.: Kelas ini untuk parents dan cikgu yang nak mengajar anak membaca sendiri tau, kalau nak Whiztots ajarkan anak kalian, terus whatsapp 0173329298.

READ ALOUD KEPADA KANAK-KANAK: KEPENTINGAN DAN KAEDAHNYA

Read Aloud adalah teknik membacakan buku kepada anak-anak. Dengan cara yang betul, Read Aloud dapat membantu meningkatkan imaginasi kanak-kanak dan memupuk minat membaca dari awal kepada anak.

Sertai kami dalam program Bual Bicara Fonik bersama
✅ Prof Madya Dr Abdul Halim Masnan, Pensyarah Jabatan Pendidikan Awal Kanak-kanak UPSI
✅ Puan Atikah Desa, Pengasas Faqeeha Reader Phonicsmart Langkawi
untuk membincangkan topik Kebaikan Read Aloud Kepada Anak-anak serta Kaedah Melaksanakannya.

Program akan berlangsung pada:
Tarikh: 16 September 2021
Hari: Khamis
Masa: 11.30 pagi hingga 1 tengah hari

Program akan dipancarkan secara langsung di grup Facebook Resepi Anak Pintar (https://www.facebook.com/groups/resipianakpintar)

Tiada bayaran dikenakan untuk menyertai program ini. PERCUMA!

Tanda dalam kalendar anda sekarang!!